Stadshart Woerden

De Grote Finale

De Grote Finale van Woerden 650 jaar stad

Na een spetterend openingsfeest, een zomer met allerlei grote en kleine evenementen sluiten we dit feestjaar af met een feestelijke grote finale. Historische Spelen, Oktoberfest en de Snertweek, met de Koeiemart, kermis, lampionnenoptocht met verlicht straattheater, een snertwedstrijd (je weet wel, die uit het boek Koning Snert!), de verkiezing van de mooiste koeiemarttrui en een feestelijke pubquiz voor de hele stad.

En laat de Snertweek nu precies in de herfstvakantie vallen!

Dit wil je niet missen:

De Grote Finale van Woerden 650 en de Snertweek

Historische Spelen

Historische Spelen

Ga terug in de tijd en duik in het verhaal van een eigenwijze jonge vrouw in 1372, het moment dat Woerden van dorp naar stad ging. Een hartverwarmende, niet-te-missen voorstelling met live muziek.

Meer informatie en tickets
Oktoberfest

Oktoberfest

Oktoberfest alleen voor volwassenen? Nee hoor! Op zondag vanaf 12:00 is er volop gezelligheid voor het hele gezin! Lekker eten & gezellige dweilorkesten. Gratis entree.

Meer info
Koeiemarttrui

Koeiemarttrui

Kom alle truien bewonderen in het Pop-up Koeiemart-museum. Om 14 uur wordt de winnende trui gekozen. En dat wordt grappig!

Meer informatie
Nacht van Woerden

Nacht van Woerden

Kijk hoe de veldrijders dwars door Woerden crossen en neem een kijkje op de kermis. 's Avonds laat is er feest op het Kerkplein.

Meer informatie
Koeiemart!!!

Koeiemart!!!

Ga kijken bij de koeien, struin over de 'Woerse mart' en warm op met erwtensoep en poffertjes.

Alles weten over de koeien?
Snertverkiezing

Snertverkiezing

Wie maakt de lekkerste snert van Woerden? Doe mee en/of ga een kijkje nemen op het Kerkplein.

Meer informatie
Koetjes en Kalfjes parade

Koetjes en Kalfjes parade

Zorg dat je tot laat mag opblijven! Loop mee met de lampionnenoptocht, verwonder je over het verlichte straattheater en geniet van de muziek op straat!

Meer informatie
de Grote Woerden Wijs Finale Quiz

de Grote Woerden Wijs Finale Quiz

De burgemeester wordt quizmaster en presenteert deze spannende en grappige quiz waarbij de wijken strijden om een wijkfeest. Doet jouw wijk ook mee?

Meer informatie
Pop-up museum over Koeiemart

Pop-up museum over Koeiemart

Wil je weten hoe de Koeiemart er vroeger aan toe ging? Of kom je gezellig een middag knutselen? Kom naar het pop-up museum en kijk je ogen uit!

Meer informatie en het programma