Stadshart WoerdenDe Grote Finale van Woerden 650 jaar stad

Historische Spelen, Oktoberfest en Snertweek mét Nacht van Woerden en Koeiemart!

Na een spetterend openingsfeest en talloze grote en kleine evenementen gedurende het voorjaar en de zomer, is het einde van het feestjaar in zicht. Maar 650 jaar stad wordt afgesloten met een knal: de Grote Finale van Woerden 650.

De Grote Finale start op 14 oktober met de Historische Spelen. Heb je al tickets voor deze niet-te-missen voorstelling? Dan volgt er een Oktoberfest op 22 en 23 oktober met alles erop en eraan. Beide vinden plaats op het Exercitieveld. Ook kun je in de stemming komen met een Snertwandeling op zondag 23 oktober. Het feestjaar wordt uiteindelijk afgesloten met de Snertweek XXL. Een feestelijke week, met daarin de Nacht van Woerden en de Koeiemart. Tijdens de Snertweek  XXL van maandag 24 tot en met zaterdag 29 oktober is er van alles te doen rondom de Koeiemart-tradities. Snert, poffertjes en héél veel koeien. Én dit jaar een toffe pubquiz voor héél Woerden, gepresenteerd door niemand minder dan de Burgemeester himself. Bekijk alle activiteiten in het programma hieronder:

De Grote Finale van Woerden 650 en de Snertweek

14 t/m 16 oktober - Historische Spelen

14 t/m 16 oktober - Historische Spelen

Ga terug in de tijd en duik in het verhaal van een eigenwijze jonge vrouw in 1372, het moment dat Woerden van dorp naar stad ging. Een hartverwarmende, niet-te-missen voorstelling met live muziek.

Meer info & tickets
22 t/m 23 oktober - Oktoberfest

22 t/m 23 oktober - Oktoberfest

Dweilorkesten, Tiroler Party, mannen in Lederhosen en vrouwen in dirndls: bierfest in optima forma. Met op zondag gezelligheid voor het hele gezin in de vorm van Fruhshoppen. Het Oktoberfest is gratis toegankelijk. Vol=vol.

Meer info
Zondag 23 oktober - Snertwandeling

Zondag 23 oktober - Snertwandeling

Wat is er lekkerder dan een wandeling op zondag? Juist! Een wandeling met hapjes en drankjes! Wandel mee en geniet van erwtensoep, culinaire poffers, heerlijke herfstgerechtjes, wijn en bokbier.

Meer info en tickets
Maandag 24 oktober – Koeiemarttrui

Maandag 24 oktober – Koeiemarttrui

Hoe leuk zou het zijn als we in dit bijzondere feestjaar van Woerden 650 met zoveel mogelijk mensen in zo’n hippe trui of foute snerttrui zouden lopen. Daarom roepen wij alle Woerdenaren: ga breien! Kan je niet breien, maar wil je toch in zo’n foute Snerttrui rondlopen op de Koeiemart? Bestel dan een unieke exemplaar via onze webshop.

Meer informatie
Dinsdag 25 oktober – Nacht van Woerden

Dinsdag 25 oktober – Nacht van Woerden

Kermis, gezelligheid, Joël Borelli op het Kerkplein en internationale fietshelden tijdens de veldrit! Volop feest dit jaar na 2 jaar afwezigheid en het bijzondere feestjaar van Woerden 650.

Meer informatie
Woensdag 26 oktober - Koeiemart

Woensdag 26 oktober - Koeiemart

Tijd voor snert, poffertjes en kristaljons. Vanaf 8 uur is er (waren)markt. De rest van de dag zijn er diverse shows, is er een prijs voor de mooiste koe, kunnen kinderen kennismaken met het boerenleven en er is natuurlijk kermis. De Koeiemart wordt afgesloten zoals ze begonnen is: snert eten en samenzijn in de cafés.

Info over het koeienprogramma
Donderdag 27 oktober – Snertverkiezing

Donderdag 27 oktober – Snertverkiezing

Heel Woerden kookt snert in de derde week van oktober. Maar wie-oh-wie maakt de lekkerste? Is het de oma van Anne, de vader van Gert of toch de buurvrouw van Gerard?

Doe mee of kom proeven!
Vrijdag 28 oktober - Woerden schittert

Vrijdag 28 oktober - Woerden schittert

Gezelligheid op vrijdagavond! Verlicht straattheater, mueziek op straat en een lampionnenoptocht voor kinderen verkleed als koetjes en kalfjes. Wij hebben er zin in!

Meer informatie
Zaterdag 29 oktober – De Grote Woerden Wijs Finale Quiz

Zaterdag 29 oktober – De Grote Woerden Wijs Finale Quiz

In deze grote afsluiter van het feestjaar 650 gaan de wijken de strijd met elkaar aan! Test je kennis over Woerden en ga samen de strijd aan. De beste wijk wint een wijkfeest mede mogelijk gemaakt door Stadshart Woerden. Vraag je favoriete cafe om dit te hosten of doe mee vanuit huis! We starten om 20.00 uur!

Meer informatie
Pop-up museum over de Koeiemart

Pop-up museum over de Koeiemart

Speciaal voor het feestjaar Woerden 650 is het Pop-up museum over de Koeiemart nog 1x terug! In Voorstraat 81 dit keer. Loop binnen, maak een praatje met de vrijwilligers en andere bezoekers en kijk je ogen uit!

Meer informatie en het programma
Loeigoeie koopjes

Loeigoeie koopjes

De gehele week kun je echte die-wil-je-niet-missen aanbiedingen scoren bij de ondernemers van Stadshart Woerden.

Hier vind je een overzicht van de loeigoeie koopjes