Stadshart WoerdenIedereen doet mee Festival

Iedereen doet mee Festival

Van 18 t/m 25 september 2021 organiseren we het eerste Iedereen doet mee Festival. Een week vol verrassende optredens, workshops, kunst, sport, en denksessies voor alle inwoners en organisaties uit gemeente Woerden. Wat voor leeftijd culturele achtergrond, gender, talenten of beperkingen je ook hebt. Kom je ook?

Klein tipje van de sluier:

 • #SocialHap

Het is altijd leuk om een ander blij te maken! Dat is dan ook het doel van #SocialHap. Naast dat je zelf van een heerlijk ontbijt, lunch, ijsje, snack of diner geniet, draag je bij aan een gerecht voor een toekomstige klant. Deze toekomstige klant heeft zelf geen budget om uit eten te gaan. Je steunt hiermee dus een goed doel en je bezorgt een ander een lach op hun gezicht! Deelnemende horecaondernemers zijn:

 1. Café-Restaurant De Reehorst
 2. Grand Café Plein 7
 3. Ijssalon Luciano
 4. Ijssalon Torino
 5. De HALL
 6. OOK
 7. Restaurant Planchaa
 8. Restaurant ElRey

Wil jij graag meedoen? Klik dan hier voor meer informatie.

 • Ganzenbord

Zaterdag 18 september zal de binnenstad van Woerden het spelbord zijn voor Levend Ganzenbord. Normaal speel je op een bord met 63 vakjes, maar zaterdag zijn dit 63 punten in Woerden. Er is een parcours dwars door de stad uitgezet. Raadsels, spellen en funsports zijn allemaal onderdeel van dit gave spel. Kinderen tot ongeveer 13 jaar kunnen gratis meedoen. Ben jij enthousiast geworden?

Klik dan hier voor meer informatie.

 • Inclusief kunstkijken in Stadsmuseum: Ik schilder met licht!

In het Stadsmuseum hangen grote en kleurrijke foto’s van de Woerdense fotograaf Hans van Ommeren (1948-2018). Ook al weet je helemaal NIETS van kunst: je zult versteld staan wat je kunt ontdekken door samen te zoeken. Als je samen kunst kijkt, ontdek je dat iedereen een eigen manier van kijken heeft. Ook al denk je dat je op elkaar lijkt. Dat is echt inclusie op microniveau. In een inclusieve samenleving versterken die verschillende perspectieven elkaar. Arja van Veldhuizen (museummanager) neemt je mee in het gesprek.

 • Levende boeken lenen bij de bieb: Leen een Levend boek!

De Mensenbieb is een bibliotheek… met mensen. Want je ‘leent’ er levende boeken. Deze ‘boeken’ zijn mensen die je normaal niet zo snel zou spreken. Denk bijvoorbeeld aan een transgender persoon, veganist of iemand die gevlucht is. De verhalen kunnen zorgen voor onverwachte mooie momenten die je voor de rest van je leven onthoudt. Zonder betaling mag je 20 minuten of een halfuur met diegene spreken. Zo leer je het verhaal achter een naam, een woord, een gezicht.

 

Het volledige programma vind je hier:

Iedereen doet mee

 

BELANGRIJK:

Het festival volgt de coronaregels. Bij de meeste activiteiten kunnen daarom een beperkt aantal mensen meedoen. Meld je daarom altijd vooraf aan bij de organisator van de activiteit. De aanmeldknop vind je bij de beschrijving van de activiteit in het online programma op de website van gemeente Woerden. Klik HIER.

Kom je zonder aanmelden aan de deur, dan kijkt de organisator of er nog een plekje vrij is. Bijna alle activiteiten zijn gratis, met uitzondering van de theatervoorstelling, Hollandse pot, De tapas workshop en Eet je mee.

Neem je zelf een (gebaren)tolk mee of heb je andere faciliteiten nodig? Dan vergoedt de gemeente de kosten.

Voor meer informatie hierover. Neem contact op via iedereendoetmee@woerden.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.