Stadshart WoerdenOpen Monumentendag Woerden

Open Monumentendag Woerden

10-11-12 september is het weer Open Monumentendag, een weekend vol bijzondere ontdekkingen.

Zoals elk jaar start het ook dit jaar op vrijdag met de klassendag. In totaal gaan bijna 1200 leerlingen van de groepen 7/8 langs meerdere monumenten.

Het hele weekend zijn er tal van activiteiten en kun je allerlei monumenten bezoeken.

Waarom moet je naar Stadshart Woerden op zaterdag en zondag?

  • Je kunt Shoppen met de Romeinen! Dit is een leuke wandelroute en speurtocht door de binnenstad, waarbij je al windowshoppend van alles te weten komt over de Romeinen in Woerden. Enne… ALLEEN DIT WEEKEND kun je super leuke prijzen winnen met de speurtocht! Een JBL Bluetooth speaker, beschikbaar gesteld door Expert én een ‘Romeins’ molenspel, beschikbaar gesteld door Blik op Hout. Meer info over deze wandelroute en de speurtocht vind je HIER.
  • Er zijn tal van activiteiten over 70 jaar Molukkers in de kazerne. Je kunt batik schilderen, er is een demonstratie tifa bouwen, een expositie met grote foto’s van vroeger en er is een heuse Open Monumentendag Bioscoop in de Bistronoom.
  • Het Klooster is één en al beleving op zaterdag. Je kunt er een theatrale rondleiding doen door de gangen van het voormalige klooster. Maak kennis met historische personages uit de geschiedenis van het Klooster en ga op zoek naar de kloostercel, die onlangs in oorspronkelijke staat is hersteld. Daarnaast kun je deelnemen aan allerlei workshops, open lessen volgen en toffe foto’s maken in de photobooth. Je leest er HIER alles over.
  • Tijd voor een muzikale pauze? Tussen 14:00 en 15:00 is er een optreden van het Woerdens fluitkwartet (van het Klooster) in Opstandingskerk.
  • En een béétje sportieve Woerdenaar beklimt natuurlijk de Petrustoren en de molen, met als beloning een prachtig uitzicht over Woerden

Dit en nog véél meer dus. Zaterdag en zondag in Stadshart Woerden en op andere plekken in Woerden. Het complete programma vind je HIER.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.