Stadshart WoerdenSnertweek 2021

Snertweek 2021

Hieronder het programma van de Snertweek in 2021. Het programma van Snertweek 2022 vindt je HIER.

 

Wie had dat vorig jaar kunnen denken? Dat we dit jaar weer geen Koeiemart konden vieren zoals we gewend zijn. Daarom willen we net als vorig jaar weer de Snertweek organiseren, zodat deze dag niet ongemerkt voorbij zal gaan. Enne… er kan gelukkig wél een beetje meer dit keer.

Tijdens de Snertweek  van maandag 25 tot en met zondag 31 oktober is er van alles te doen rondom de Koeiemart-tradities. Snert, poffertjes en héél veel koeien. Wij hebben er zin in. Jij ook? Bekijk hieronder wat er allemaal te doen is:


Snert-verkiezing 2021

maandag 25 oktober | Brownies & Downies

Wie-o-wie maakt de lekkerste Snert van Woerden?! Dát is wat heel Woerden wil weten. We gaan het zien (en proeven!) tijdens de Snert-verkiezing op maandag 25 oktober.

Er zijn dit jaar 2 categorieën. Traditionele Snert en Eigenwijze Snert. Dat laatste is Snert op, jawel, je raadt het al… geheel eigen wijze. Vegetarisch, veganistisch, werelds… Wat je maar wil. Voorwaarde is wel, dat het herleidbaar is naar erwtensoep. Hoofdbestanddeel moet uit spliterwten bestaan.

Durf je de Snert-battle aan? Of wil je deel uit maken van de publieksjury? Kijk hier voor meer informatie >> 

 


Kraampjes!

woensdag 27 oktober

Duimen voor mooi weer, want op woensdag 27 oktober staan er tóch wat kraampjes in de stad. De weekmarkt is er natuurlijk en óók de ondernemers van Stadshart Woerden zetten een kraampje voor hun deur.

 

 

 


Snert-middag 2021

woensdag 27 oktober | Het Klooster | 15:00u

Er hangt tijdens de Koeiemarkt (de eerste woensdag na 20 oktober) een walm van Snert (erwtensoep) en poffertjes boven de stad. Iedereen in Woerden eet Snert en poffertjes op deze dag. Dus maken we er een snert-middag van!

De Woerdense én grappigste kinderboekenschrijfster van Nederland, of nee van Europa, de hele wereld, het heelal, komt naar Het Klooster en speelt een interactieve familievoorstelling.

Tosca vertelt, leest voor, zingt en speelt samen met muzikant Mirek. Er is een hoop te beleven, zo is er een workshop liedjes schrijven, een quiz en nog veel meer leuks. De voorstelling begint om 15:00 in het Klooster. Daarvoor heb je dus nog alle tijd voor poffertjes, snert en koopjes scoren ;-) Tickets vind je HIER.


Koetjes & Kalfjes parade 2021

vrijdag 29 oktober | Pop-up museum in de Rijnstraat | 19:00u

Vrijdagavond om 19:00, als het al donker is, kun je meelopen in de eerste Koetjes & Kalfjes parade ooit! Hoe doe je mee? Trek je beste koeienpak uit de kast en maak een mooie lampion. Zorg dat je om 19:00u. bij het pop-up museum staat en loop mee met de wandeling. We lopen door de stad en langs de haven met de mooie lichtjes.

Heb je geen koeien-verkleedspullen? Geen nood! Je kunt mooie hoedjes downloaden, die je uit kunt printen en versieren. Er zijn ook lampionnen, die je zelf in elkaar kunt knutselen. Deze kun je vanaf zaterdag 16 oktober ophalen bij de Wereldwinkel (Havenstraat 49), Blik Op Hout (Rijnstraat 26), de Hobbyshop (Rijnstraat 16-18), Jan’s Steen (Voorstraat 15), Ma Copine (Plantsoen 5), Mini&Me (Voorstraat 11) en Shoeby (Kerkplein). Zijn ze op? Hier kun je de lampion downloaden en zelf thuis uitprinten.

Van woensdag 27 t/m vrijdag 29 oktober kun je de lampion gratis komen versieren bij de de Hobbyshop (Rijnstraat 16-18). er is plek voor 5 kinderen. Er is geen begeleiding, dus fijn als er een ouder bij blijft.


Schijt-je-Rijk

zaterdag 30 oktober | Koeiestoep ( Op het pleintje tussen Viviamo & het Stadshotel )

Heeft een koeienvlaai jou ooit geluk gebracht? Nou dit is je kans!

Op zaterdag 30 oktober kom er een levensechte koe op de Koeienstoep, midden in het centrum. Het plein is opgedeeld in koe-ordinaten. Raad jij wáár de koe schijt, dan maak je kans op een Woerdens Eigen cadeau pakket van maar liefst €100!

Hoe kun je deelnemen?

Vanaf zaterdag 16 oktober krijg je bij aankoop in één van de winkels in het Stadshart een KOE-pon uitnodiging. Daarop staat een QR-code die je moet scannen, dan kom je op de geheime schijt-je-rijk pagina om jouw (winnende?!) koe-ordinaten door te geven. Wie weet legt de koe zijn of haar vlaai op ‘jouw’ plekje en win jij dat Woerdens Eigen cadeau pakket t.w.v. €100!

Je kunt je koe-ordinaten uiterlijk tot vrijdag 28 oktober 17:00 doorgeven!

 


Loeigoeie koopjes

hele week | binnenstad Woerden

Black (& White!) Friday comes early in Woerden! De gehele week kun je echte die-wil-je-niet-missen aanbiedingen scoren bij de ondernemers van Stadshart Woerden.

Hou de Loeigoeie Koopjes KOErant in de gaten! Als het goed is, krijg je ‘m in de bus in de herfstvakantie. Zo niet, dan kun je ‘m ook in de stad vinden!

 

 


Koeiejacht

hele week | binnenstad Woerden

Er hebben zich héél veel koeien verstopt in Woerden. Hoeveel kun jij er vinden?

En weet je ook de vragen van de ‘bonte koeien’? Haal de bingokaart bij het pop-up museum op Rijnstraat 35-37 of bij de Wereldwinkel (Havenstraat 49). Lever ‘m in aan het eind van je Koeiejacht. Je maakt kans op mooie prijzen!

 

 


GeKOEsterd

hele week | Stadsmuseum & Pop-up museum Woerden

Heb jij ‘m al gezien? De dubbeltentoonstelling GeKOEsterd, koe in de kunst en op de Koeiemart? Echt even gaan doen tijdens de Snertweek. In Stadsmuseum Woerden zie je alles over koe in de kunst. Over asymmetrische koeien, heuse koe-portretten en er is zélfs een kunstwerk uit het Rijksmuseum te zien. In het pop-up museum aan de Rijnstraat 35-37 dompel je je onder in de beleving van de ‘Koeiemart’, met mooie herinneringen en bijzondere tradities.

De tentoonstelling in het Stadsmuseum duurt t/m 15 mei 2022. De (gratis toegankelijke) pop-up expositie staat t/m 6 februari 2022.

 


Woerdens Eigen: Kristaljon!

hele week | binnenstad

Woerdens ‘vergeten’ specialiteit. De Kristaljon. Deze lekkernij van rozijnen, kaneel en kristalsuiker hadden we nooit uit het oog mogen verliezen. Daarom brengen we ‘m nog eens goed onder de aandacht én geven we de Kristaljon het ‘Woerdens Eigen’ stempel. Je zult de Kristaljon tijdens de Snertweek op diverse plaatsen en in diverse gedaantes tegenkomen.

Zo kun je bij OOK! en bakkerij Versluis smeuïg Kristaljon-ijs, speciaal voor de Snertweek gemaakt door IJsboerderij Vernooij. Bij Buro Fudge kun je Woerdense fudge kopen die is geïnspireerd op de Kristaljon. Én, het allerbelangrijkste: De originele Kristaljons, zoals ze bedoeld zijn, zijn te koop bij bakkerij Van Leeuwen en bakkerij Versluis.

 


En dat is nog niet alles! Er is óók kermis: Dinsdag 26, woensdag 27 én donderdag 28 oktober vanaf 13.00 tot 24.00 uur op het Exercitieveld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.