Stadshart WoerdenKoeiemart, Nacht van Woerden en Snertweek 2023

Alles wat je wil weten over de Koeiemart, de Nacht van Woerden en de Woerdense Snertweek!

Sinds 1410 is het de eerste woensdag ná 20 oktober feest in Woerden. Het Woerdense volksfeest is verklaard tot Immaterieel Cultureel Erfgoed, waarbij de ‘oogst’ van de koeien wordt gevierd. Het is óók het moment dat de koeien weer op stal gaan voor de winter periode. Hoe we dat vieren? Met met gezelligheid, koeienshows, een grote warenmarkt en de Woerdanese markt. De straten vullen zich met stadsbewoners, boerenfamilies, bezoekers uit de regio en oud-Woerdenaren.

De Woerdense Snertweek is dé week waarin we de tradities rondom de Koeiemart vertellen en vieren. Een week van gezelligheid, met vrienden en familie. De week waarin we de start van de herfst vieren met allerlei activiteiten voor jong en ouder. Een Snertwandeling, lampionnenoptocht, en de Snertverkiezing!

En de Nacht van Woerden is hét feest van de horeca en de internationale veldrit bij kunstlicht, dwars door de historische Woerdense binnenstad. Het nachtelijke karakter, met de kermis op de achtergrond zorgt voor een unieke entourage.

Wat er zoal op het programma staat? Lees het hier!

het complete programma van de Koeiemart, de Nacht van Woerden en alle activiteiten van de Snertweek.

dinsdag 24 oktober - De Nacht van Woerden

dinsdag 24 oktober - De Nacht van Woerden

Kermis, gezelligheid in de Woerdense horeca en internationale fietshelden tijdens de veldrit! Volop feest op de vooravond van de Koeiemart.

Alles over de Nacht van Woerden
Waar is dat feestje?

Waar is dat feestje?

Hapje eten tijdens de Nacht van Woerden of de Koeiemart? Nieuwsgierig naar waar de leukste feestjes zijn? We maakten een overzicht voor je!

Naar de leukste feestjes
woensdag 25 oktober - Koeiemart

woensdag 25 oktober - Koeiemart

Tijd voor snert, poffertjes en kristaljons. Vanaf 8 uur is er (waren)markt. Dit jaar geen koeien in verband met de Blauwtong. Bekijk hier het alternatieve programma. Wat natuurlijk niet veranderd is: de Koeiemart wordt afgesloten zoals ze begonnen is: snert eten en samenzijn in de cafés.

Bekijk hier het complete Koeiemart programma
donderdag 26 oktober - verkiezing

donderdag 26 oktober - verkiezing

Heel Woerden kookt snert in de derde week van oktober. Maar wie-oh-wie maakt de lekkerste? Is het de oma van Anne, de vader van Gert of toch de buurvrouw van Gerard?

Doe mee!
vrijdag 27 oktober - Koetjes en Kalfjes parade

vrijdag 27 oktober - Koetjes en Kalfjes parade

Lampionnenoptocht waarbij de kinderen verkleed mogen als koetje of kalfje en samen genieten van gratis snert en poffertjes. Een gezellige avond in de binnenstad van Woerden.

Lees alles over deze gezellige avond!
zondag 29 oktober - Snertwandeling

zondag 29 oktober - Snertwandeling

Wat is er lekkerder dan een wandeling op zondag? Juist! Een wandeling met hapjes en drankjes! Wandel mee met de culinaire of de bourgondische wandeling en geniet. Er is ook een kindermenu.

Meer info en tickets
Lampion KOEnutselen

Lampion KOEnutselen

Ga je tijdens de herfstvakantie thuis alvast een lampion knutselen of tijdens de Koeiemart bij die bieb aan de knutsel? Zorg dat je klaar bent voor de lampionnenoptocht!

Hoe KOEnutsel je je lampion
23 t/m 29 oktober - loeigoeie koopjes

23 t/m 29 oktober - loeigoeie koopjes

De gehele week kun je echte die-wil-je-niet-missen aanbiedingen scoren bij de winkels en horeca van Stadshart Woerden.

Door naar de Loei Goeie Koopjes!
16 t/m 28 oktober - popup Koeiemart tentoonstelling

16 t/m 28 oktober - popup Koeiemart tentoonstelling

Wil je alles weten over de Koeiemart, de verhalen en tradities erom heen? Benieuwd hoe de Koeiemart veranderd is in de loop van de jaren? Neem een kijkje bij de popup tentoonstelling.

Meer info
Snertrecepten

Snertrecepten

Hier vind je alle recepten van de winnaars van alle Snertverkiezingen. Zo maak jij de lekkerste Snert gewoon thuis!

Meer info